Ik ben Bart Vanpoucke, Business Unit Manager van Lybover RECYCLING.

Dit is mijn verhaal:

Sinds 2006 leg ik mij toe op zowel triatlon als duatlon. Een eenzame sport volgens sommigen.  Bij ons in de Izegemse Triatlon Club proberen we er echter echt een groepssport van te maken. We zorgen dat er veel samen kan worden getraind en regelmatig zijn er groepsactiviteiten. Na 13 jaar heb ik echt goede vrienden gemaakt waarmee ik samen veel afgezien heb maar ook veel leute gemaakt heb.

Mijn mooiste wedstrijd was een crossduatlon namelijk de Hel van Kasterlee oftewel 15 km lopen, 115 km MTB door modder ploegen en afsluitend 30 km lopen. Mid december. In koude en wind. Zalig…

Een tweetal jaar heb ik hier naartoe gewerkt. Als je zo’n wedstrijd tot een goed einde wil brengen, moet je goed kunnen plannen en een evenwicht vinden tussen werk, hobby en gezin. Enkel door alle drie goed te managen en te respecteren, kan je er geraken.

Een stressvolle dag sluit ik graag af met een zalige loop door de gietende regen. Na een zwemtraining om 6 uur ’s morgens ben ik fris in het hoofd om de dag positief te beginnen.

In 2020 organiseer ik met 2 collega-atleten een project waarbij we met 25 recreatieve atleten naar de Ironman in Klagenfurt Oostenrijk gaan. We begeleiden de atleten optimaal zodat ze zonder kwetsuren de finish kunnen halen. Alle 25. Dat is ons doel!

Veel van de zaken die belangrijk zijn in mijn sport vind ik ook terug in mijn job. Dagelijks plannen, ‘prioriteiten’ stellen en in team werken. Enkel zo kunnen we als Lybover verder groeien in een toffe en dynamische omgeving.

“Geen tijd” bestaat niet. Je maakt prioriteit. Wie wil, kan het.”

Ook interesse om mee te bouwen aan het Lyboverhaal? Ontdek onze openstaande vacatures.