Ik ben Julie Vanhie. Gepassioneerd amazone en verantwoordelijk voor Administration @Lybover METAL.

Dit is mijn verhaal:

Een directe link tussen paardrijden en mijn job ligt niet voor de hand. Maar hoe meer ik erover nadenk hoe duidelijker het wordt dat er wel degelijk enkele raakpunten zijn. Ik kan alvast 2 vooroordelen uit de wereld helpen. Paardrijden is meer dan alleen op een paard zitten net zoals administratief en secretaressewerk meer is dan alleen maar koffie zetten . Paardrijden moet er simpel uitzien: het paard moet stralen en op zijn best lopen! De hulpen van de ruiter mogen niet opvallen. Alle aandacht gaat naar het paard.

In mijn job als Management Assistent treed ik ook nooit op de voorgrond. Ik bied ondersteuning aan de verschillende managers of sales en project engineers. De verschillende projecten moeten alle aandacht krijgen. Ik draag mijn steentje bij achter de schermen.

Paardrijden is multitasking! Paardrijden is aanvoelen hoe het paard zich voelt, is oplossingen bedenken zodat het paard jou begrijpt. Is anticiperen hoe het paard zich zal gedragen in verschillende situaties. Is je hoofd, handen en benen op verschillende manieren gebruiken. Paardrijden is dit alles SAMEN. Als Management Assistent ben ik ook een administratieve duizendpoot. Ik krijg allerhande taken voorgeschoteld en ik moet zelf mijn prioriteiten opstellen en mijn deadlines halen. Soms ben ik met 3 verschillende taken tegelijk bezig en toch moet ik het overzicht bewaren. Zowel in mijn job als op mijn paard houd ik de teugels strak.

Paardrijden is ook vooral een relatie opbouwen met het paard. Er is wederzijds vertrouwen nodig! Als er een goeie relatie is tussen ruiter & paard lukt het paardrijden ook beter en kan je vooruitkomen in de paardensport. In mijn job is het ook heel belangrijk dat ik goeie relaties opbouw met mijn verschillende collega’s. Ik ben meestal een tussenpersoon in de samenwerking tussen de verschillende Business Units. En sowieso zorgen goede relaties ervoor dat het werk dan ook vlotter gedaan wordt.

Conclusie van mijn Lyboverhaal? Mijn passie voor paardrijden kan ik ook terugvinden in mijn job als administratieve duizendpoot @ Lybover METAL.

Ook interesse om mee te bouwen aan het Lyboverhaal? Ontdek onze openstaande vacatures.