Alles wat we doen, doen we on the wings of engineering. We hebben heel wat engineers in dienst: scan engineers, project engineers, technical support engineers, sales engineers,… Maar wat doet een sales engineer nu eigenlijk precies? Emile Follet, Sales Engineer bij Lybover AIR, geeft ons een inkijk in zijn job.

“Mijn voorliefde voor wetenschappen, dat is de link tussen mijn opleiding in mijn huidige job. Bio-ingenieur was een logische keuze voor mijn hogere studies. Na een ruime basis in wetenschappen en wiskunde specialiseerde ik mij verder in de milieutechnologie. Die keuze vloeide voort uit mijn persoonlijke interesse en het groeiend belang daarvan in de bedrijfswereld. Met die mooie basis solliciteerde ik vier jaar geleden bij Lybover.

Projects naar sales

Ik heb destijds twee bewuste keuzes gemaakt. De eerste was de keuze voor de Business Unit AIR. Het zijn technisch uitdagende projecten met een impact op milieu, gezondheid én het productieproces zelf. De tweede was om te starten als project engineer, om dan pas over te stappen naar sales. Het bleek de juiste start voor mijn loopbaan bij Lybover.

In mijn job als sales engineer is het aspect engineering net zo belangrijk als het aspect sales. Omdat onze oplossingen steeds maatwerk zijn en inzicht vragen, is het belangrijk om de oplossing die de klant zoekt, maar meestal niet zelf kan benoemen, snel en kostenefficïent te conceptualiseren. Alles start met het doorgronden van de situatie bij de klant en de gewenste oplossing. We vertrekken altijd van nul en leveren geen bandwerk, maar degelijk maatwerk ondersteund door de juiste technologieën. Zo helpt 3D-scanning ons bijvoorbeeld om de beste oplossing uit te werken. Zeker bij complexe productiehallen waar plaats belangrijk is.

“Voor mij is dit de ideale combinatie van klantencontact en concept.”

Meer projecten door toenemende awareness

Ik blijf mijn kennis voortdurend uitbreiden, zodat ik aan elke klant een gepaste oplossing kan aanbieden. De toenemende awareness bij ondernemingen en hun personeel over de schadelijke gevolgen van o.a. stof biedt nog veel uitdagingen. Milieu en gezondheid, maar ook de impact op onderhoudskosten, zijn belangrijke drivers om ontstoffingsinstallaties in gebruik te nemen of te vernieuwen. De technologie en ook de wetgeving staan niet stil. De oplossingen die Lybover AIR kan brengen dankzij de jarenlange exclusiviteit met het Duitse Keller zijn altijd vooruitstrevend en gebaseerd op een sterke R&D. Naast de externe partners is de interne kennis binnen het bedrijf één van onze grootste troeven. Zo zullen we steeds een gefundeerde oplossing aanbieden.

Binnen de Lybover groep kan ik mij ook uitleven in grotere projecten waarop verschillende Business Units werken. Zo wordt mijn blik
steeds ruim gehouden. “In mijn job als Sales Engineer heb ik de ideale combinatie gevonden van klantencontact en concept.”

Ook interesse om mee te bouwen aan het Lyboverhaal? Ontdek onze openstaande vacatures.