Ik ben Gert Standaert, Technical Designer bij Lybover METAL en Scan Engineer.

Na mijn studies elektromechanische technieken deed ik mijn eerste ervaring op als projectleider, mechanisch monteur en CAD-tekenaar bij een machinebouwer en industrieel toeleveringsbedrijf. In 2007 maakte ik de overstap naar de Lybover groep. Ik startte als projecttekenaar bij Lybover METAL, toen nog Hafibo. Intussen heb ik al meer dan twaalf jaar ervaring en tekende ik al gigantisch veel projecten uit. Eind 2019 gaf ik aan open te staan voor nieuwe uitdagingen binnen de groep. Na een grondige interne opleiding kreeg ik er een nieuwe functietitel bij: die van Scan Engineer.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als Technical Designer weet ik als geen ander hoe waardevol een goede 3D-scan kan zijn en waar ik specifiek op moet letten. Een 3D-scan is hét ideale vertrekpunt voor een geslaagd project. De combinatie van scan- en tekenwerk zijn voor mij de ideale afwisseling. De opdrachten zijn heel divers. Ik scan in binnen- en buitenland en weet nooit waar ik terecht zal komen. Het eindresultaat is altijd indrukwekkend.

Ik visualiseer de toekomst en maak plannen tastbaar.

Het blijft een speciaal gevoel om telkens weer helemaal van aan de basis een nieuwe realisatie vorm te kunnen geven. Samen met mijn collega’s in engineering, project management, productie en montage wekken we het project uiteindelijk echt tot leven. Ondanks de vele voordelen is 3D-scanning nog niet zo gekend bij onze klanten en potentiële klanten. Daarom werk ik ook zo graag mee aan initiatieven om hier meer ruchtbaarheid aan te geven. Door de continue evoluties en technologische innovaties beloven het boeiende tijden te blij ven. Ik kijk uit naar wat de toekomst brengt. Intussen geef ik ze zelf al mee vorm.

Ook interesse om mee te bouwen aan het Lyboverhaal? Ontdek onze openstaande vacatures.