Ik ben Eline Nobels, Technical Designer @ Lybover AIR. Dit is mijn verhaal:

Als creatieve geest en natuurliefhebber ben ik constant op zoek naar hoe ik dingen anders kan doen om comfortabel maar toch ecologisch te leven. Zo maak ik mijn eigen was –en poetsproducten en test ik manieren uit om het met minder te doen. Wekelijks doe ik mijn inkopen in een verpakkingsvrije winkel? Zo slinkt de restafvalzak en geniet ik van kwaliteitsvolle maar ecologische producten.

Ook in mijn functie als Technical Designer kan ik mij hierin uitleven. Door in de ontwerpfase van een project na te denken hoe het anders kan, wordt soms een hoop materiaal uitgespaard. Een 3D-ontwerp bevat ook heel veel informatie zodat nagenoeg exact besteld kan worden wat nodig is voor dat specifieke project. Zo gaan grondstoffen niet onnodig verloren. Ik denk na over het design van de projectaanvragen en probeer de ontwerpen zo efficiënt mogelijk te herwerken.

Ik overleg met onze productie die door middel van nesting ervoor zorgt dat er zo weinig mogelijk materiaal verloren gaat.
Uit 1 plaat halen wij zoveel mogelijk onderdelen zodat ook bij Lybover het restafval slinkt.

Het is voor mij dan ook een grote meerwaarde om voor een bedrijf te werken dat dezelfde waardes nastreeft en ecologie en milieu hoog in het vaandel draagt.

Ook interesse om mee te bouwen aan het Lyboverhaal? Ontdek onze openstaande vacatures.